Април 2014

Разкриват база за обучение на медицински сестри и акушерки в “МБАЛ – Благоевград"

В '' Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград'' , се състоя среща между акредитационна комисия на  Югозападен Университет „Неофит Рилски” и „МБАЛ – Благоевград”, на която се положиха основи на сътрудничество в това „МБАЛ – Благоевград” да бъде база, в която в бъдеще  ще се  обучават медицински сестри. „Изключително сме доволни от усилията, които полага университета, в частност Проф. Мирчев и Проф. Иванов, че отново се задейства изграждането на „катедра по Здравни грижи”, тъй като все повече се вижда в обществото, необходимостта от медицински сестри”, сподели Директорът на „МБАЛ – Благоевград”  д-р Владимир Пандев

Директорът на “МБАЛ – Благоевград” и служители изчистиха двора на болницата, присъединявайки се към кампанията „Да изчистим България за един ден”

През почивните дни, директора на „МБАЛ – Благоевград” д-р Владимир Пандев и  голяма част от работещите в болницата, се включиха в пълното почистване на двора на здравното заведение. Така болничният управител и служителите се присъединиха в инициативата "Да изчистим България за един ден", Всички присъстващи на трудовия полуден, събраха чували с боклуци, боядисаха дръвчетата  и не усетиха как в шеги и закачки, дворът на здравното заведение се освежи.

“МБАЛ – Благоевград” се присъединява към кампанията „Да изчистим България за един ден”

"Многопрфилна Болница за активно лечение Благоевград" се присъединява към националната кампания „Да изчистим България за един ден", която ще се проведе на 26 април -  събота. В деня на кампанията служителите  на Болницата , снабдени  с ръкавици и чували ще излязат на открито и ще направят пролетното почистване.Екипът на "МБАЛ - Благоевград" призовава към разделно събиране на отпадъците!  Начален час: 9.00 ч. пред Хирургично отделение.