Август 2014

Завърши цялостното освежаване на Детско отделение

Завърши цялостното освежаване на Детско отделение

 Ремонтът в Детско отделение на „МБАЛ – Благоевград” завърши. Той включваше  обновяване на коридорите и болничните стаи и на двата етажа, като същият се извърши с персонал на лечебното заведение.  За освежаването на коридорите и изрисуването им с приказни герои се погрижи дългогодишният художник на Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград -  Георги Славков, успявайки да превърне  отделението в малко по уютно място за престой. За миг Детско отделение се превърна в най-шумното място в болницата. Изненадата за децата   бе повече от приятна. 

Кардиологично отделение с нова модерна апаратура

Кардиологично отделение с нова модерна апаратура

Днес бе направена  доставка на нов Ехограф за високо специализирана кардио-васкуларна диагностика за нуждите на Кардиологично отделение на  „МБАЛ – Благоевград” АД.  Ехографът е предназначен за кардиологична и съдова диагностика. Има три самостоятелни трансдюсерни конектори и отделен конектор за Доплер трансдюсер. Пълен набор диагностичен софтуер за кардиологична (възрастни, педиатрично, фетално сърце), съдова (транс- и екстракраниална), абдоминална, мускуло-скелетна диагностика, малки части и др.вкл. софтуер за измервания на основни и значими параметри в съответните области и наличие на специализирани рапорти. Вградена база данни за пациентите – архивиране на образи, рапорт от изследването и данни за пациентите с възможност за последваща постобработка, измерване, анализ и генериране на нови рапорти.

д-р Вл. Рабаджийски оглавява Вътрешно отделение на МБАЛ Благоевград

д-р Вл. Рабаджийски

д-р Вл. Рабаджийски ще оглави Вътрешно отделение на МБАЛ - Благоевград. Заповедта му е подписана и от понеделник 11.08.2014г.  д-р Рабаджийски влиза на новото си работно място. Така отделението продължава да работи с пълна сила, въпреки разместванията.

Д-р Жанета Куньова от УНГ отделение стана майка

Малък юнак, тежащ 4.300 кг роди днес лъчезарната лекарка от  УНГ отделение  в МБАЛ Благоевград д-р Жанета Куньова. Още с появата си на бял свят малчуганът нададе силен вой за радост на родителите си. Раждането премина нормално и младата майка и бебето са добре. Ръководството и колегите на д-р Куньова  и пожелават здраве, щастие и много радост да й носи красивият й син.

МБАЛ - Благоевград получи положителен отговор за закупуване на апаратура за Очно и УНГ отделение със средства от благотворителната инициатива "Българската Коледа"

Ръководството на „МБАЛ – Благоевград” получи положителен отговор от Администрацията на Президента на Република България, отностно подадето заявление за закупуване на медицинска апаратура със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа”.Искането е разгледано от  Експертния съвет и Комисията към благотворителната инициатива на Президента на Република България „Българската Коледа”.Закупената апаратура, ще бъде за лечение на деца към Ушно и Очно отделение на „МБАЛ – Благоевград”1.      Портативен ОАЕ тестер за новородени деца за ранен слухов скрининг2.      Видеоретиноскоп/ Авторефрактометър за деца