Септември 2014

Завърши цялостното освежаване на Очно отделение

Завърши цялостното освежаване на Очно отделение

Ремонтът в Очно отделение на „МБАЛ – Благоевград” АД завърши. Той включваше  обновяване на коридорите и болничните стаи, които бяха в окаяно състояние и неремонтирани от поне 20 години.  За цялостното освежаване на отделението се погрижи персонал работещ към  лечебното заведение.Това е поредното отделение в „МБАЛ – Благоевград” АД, което преобрази вида си в последната година.Следващата крачка ще бъде зареждането с нова апаратура, която ще бъде закупена със средства от благотворителната инициатива „Българската Коледа”, от която лечебното заведение получи положителен отговор на подаденото заявление за закупуването и.Закупената апаратура, ще бъде за лечение на деца към Очно отделение на „МБАЛ – Благоевград ” АД-      Видеоретиноскоп/ Авторефрактометър за деца

Инфекциозно отделение временно няма да приема пациенти

От днес 29.09.2014г. Инфекциозно отделение на МБАЛ - Благоевград няма да приема пациенти поради временна нетрудоспособност на лекарите работещи в отделението. Ръководството на болницата моли, всички пациенти от други лечебни заведения нуждаещи се от превеждане в инфекциозни клиники да бъдат транспортирани до Софийски лечебни заведения.От ръководството на Болницата.

"МБАЛ - Благоевград" набира оферти за изкупуване на вторични суровини

„Многопрофилна болница за активно лечение – Благоевград” АД, гр. Благоевград, ул. „Славянска” № 60, тел. 073/8292329; 0879 53 52 25 и 0882 434355  набира оферти за  изкупуване на вторични суровини (включително рязане и извозване) от Парова централа и Перилен комплекс.Кандидатите следва да представят оферта за изкупуване на:            1. Тънко желязо            2. Дебело желязо            3. Цветни метали            4. ХартияКвалификационни изисквания към кандидатите: валиден лиценз за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали, съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците.Оглед на вторична суровини може да бъде извършен от кандидатите всеки работен ден от 09:00 часа до 15:30 часа след предварителна заявка.Списък на документите, които следва да бъдат представени от кандидатите:1.

Благодарствено писмо от Росица Кацарска

Благодарствено писмо до д-р Петранка Тодорова, началник отделение по Физиотерапия и рехабилитация от Росица Кацарска.

МБАЛ - Благоевград търси специалисти за работа в ТЕЛК

Във връзка с промяна на нормативната уредба, „МБАЛ – Благоевград” АД  търси да назначи специалисти за работа в ТЕЛК  :-         Очни болести ;-         Пневмология ;-         Фтизиатрия и психиатрия ;Специалистите не следва да имат договор с НЗОК, могат да бъдат от други области в страната.За целта да представят :-         Заявление ;-         CV ;-         Копие от диплома за придобиване на специалност ;-         Медицинско за работа ;Заявленията да се входират в деловодството на лечебното заведение – 514 стая, ет 5, Административната сграда.Телефон за контакти : 0879535225 – Иванка Солачка (Главен юрисконсулт) -  http://www.jobs.bg/c_job_preview.php?job_sid=2459090  

Днес се сключи договор за доставка на нова апаратура в Урологично отделение

Днес 04.09.2014г. се сключи договор за    доставка на нова апаратура за Урологично отделение на „МБАЛ – Благоевград” АД.Фирмата доставчик на апаратурата е „Кинди – Мед” ЕООД гр. София, като доставката включва : „Мултифункционален холмиум лазер – предназначение : ендоскопска, мининвазивна лазерна хирургия с прeцизно и контролирано изрязване и аблация в областта на урологията, в т. ч. третиране на тумори на пикочничния мехур, уретерите и бъбрека и флексибилен уретерореноскоп за еднократна употреба, доброкачествена хиперплазия на простата (HoLEP, HoLAP, HoLRP, BNI; TUIP), високоефективна лазерна литотрипсия.             - „Флексибилен уретерореноскоп за еднократна употреба” - предназначение: многофункционален флексибилен уретерореноскоп за еднократна употреба за диагностични и терапевтични лазерни апликации.