Октомври 2014

Обединена Българска Банка направи дарение за Детско отделение на МБАЛ - Благоевград АД

С невероятна изненада за децата и техните майки придружителки започна днешният ден в Детско отделение на „МБАЛ – Благоевград” АД.Още в ранни зори  2 чанти от над 50 детски книжки пристигнаха в отделението, с което настроението на децата моментално се повиши, на фона и на перфектно изрисуваните коридори с приказни герои, за миг Детско отделение се превърна в приказка.Книжките пристигат като дарение от целият екип на „Обединена Българска Банка”, в подкрепа на болните дечица, с което целят да превърнат времето прекарано в Лечебното заведение, малко по приятно.Ръководството на „МБАЛ – Благоевград” АД, в лицето на  д-р Владимир Пандев, изказва сърдечните си благодарности към целият екип на „Обединена Българска Банка”, за жеста и хубавата инициатива, с което доказват, че все още съществуват добри и съвестни хора.

Предпазни мерки за медицинския персонал при обслужване на болен/съмнително болен от ЕБОЛА вирусна инфекция

От този линк -> http://dox.bg/files/dw?a=845220c0b8 може да свалите файл-а за това какви мерки трябва да се вземат при пациент със съмнение на ЕБОЛА: - основните стъпки и поведение при идентифицирането на такъв пациент;- какво трябва да бъде поведението на медицинския персонал за специализирана медицинска и извънболнична помощ:- основните предпазни мерки при инфекция, предавани по контактен или капков път;(Настаняване на пацинтите; Лични предпазни средства; Оборудване за грижа на пациентите; Съображения при грижа за пациентите; Процедури генериращи аерозолите(ПГА); Хигиена на ръцете; Декоптаминация при съмнение или доказан случай на ЕБОЛА вирусна инфекция; Безопасна инжекционна техника; Времетраене на предзните мерки за контрол; Мониторинг и управление на потенциално изложен на опасност персонал и други.  

Търси се решение за безразборното паркиране в двора на "МБАЛ - Благоевград" АД

Търси се решение за безразборното паркиране в двора на "МБАЛ - Благоевград" АД

Ръководството на "МБАЛ – Благоевград" АД настоява да се сложи край на безразборното паркиране в района на лечебното заведение. Причината е, че множество шофьори използват двора на болницата за обществен паркинг, като по този начин избягват плащане на „синя зона” в централна градска част на града.Ежедневното паркиране затруднява движението на линейки, които транспортират пациентите до отделенията на лечебното заведение.Изпълнителният директор на "МБАЛ – Благоевград" АД  д-р Владимир Пандев отправи предложения към Общински съвет, с което да се реши трайно проблема с паркирането. Според него вариантите са два. Единият е да се въведе пропускателен режим и такса за колите. Вторият е общината да направи района около лечебното заведение „синя зона”, което ще намали броят на паркираните автомобили.

Главната медицинска сестра на „МБАЛ – Благоевград” АД празнува рожден ден

Главната медицинска сестра на „МБАЛ – Благоевград” АД - Радка Таскова  празнува рожден ден. Тя събра колеги от Спешно Приемно Отделение и почерпи за празника си .  Пациенти и колеги на рожденичката я поздравяваха за празника по телефона през целия ден. Ръководството на "МБАЛ - Благоевград" АД и  пожелава  крепко здраве, дълголетие  и  много професионални висини. 

Днес рожден ден празнува началник ОАИЛ - д-р Л. Димитров

55-годишнина посрещa днес началник - ОАИЛ  на „МБАЛ – Благоевград” АД д-р  Л. Димитров. Признателни пациенти и колеги от цялата страна по телефона през целия ден честитят празника на специалиста.Ръководството на "МБАЛ - Благоевград" АД също се присъединява към пожеланията, пожелавайки му крепко здраве и професионални успехи. 

Страници